Info

 

Wie zijn we? Hoe kan je bestellen? Hoe betaal ik? Wat kost het verzenden? En hoe zorg ik dat mijn bestelde kleding mooi blijft?


Op deze pagina vind je antwoord op al je vragen. Heb je een vraag of suggestie die in deze lijst niet mag missen, dan hoort RETROTOGO.nl dat natuurlijk graag! Mail deze naar info@retrotogo.nl

 

Over ons

RETROTOGO.nl is handgemaakte stoere retro-fashion met een frisse funky twist. Hippe oubolligheid en frisse kneuterigheid: met een knipoog naar de fifties, sixties en seventies. 

Altijd al vond ik het heerlijk om me bezig te houden met stoffen, kleur, interieur, architectuur, stijl, verhoudingen en de wereld een beetje mooier maken. Pas toen ik een naaimachine kreeg, 5 jaar geleden, ging ik zelf creaties maken. Wat gaf dat een energie! Ik werd een ware sewaholic..

Mijn motto vanaf dan is “geluk zit in een mooi stofje”.Geluk vind ik in de zoektocht naar mooie stoffen, deze vondsten combineren en mezelf uitdagen nieuwe naaitechnieken te gebruiken. En als ik de blije gezichten van de dragers van mijn kleding mag geloven dan zie ik letterlijk het geluk in mijn stofjes! 

Met liefde voor oude en nieuwe (design-)stoffen gaat mijn wereldwijde zoektocht naar moois door. Hier zit natuurlijk veel tijd in. Deze oude- of designstoffen zijn bijzonder dus kostbaar. Ik heb hier bewust voor gekozen omdat dit zorgt voor het speciale, het unieke. Kleinschaligheid zorgt voor de persoonlijke touch en aandacht in het hele proces. Dan blijft het ook leuk voor mij en dat komt dan weer iedereen ten goede! Heldere kleurcombinaties, duidelijke lijnen, aandacht voor detail en een beetje Juju maken the flavour nog meer VaVaVoom... 

Ik maak waar ik blij van word, en ben gelukkig wanneer ik maak. Ook blij worden in mijn handgemaakte funky retro-stijl? Dat kan! Kijk rond in deze shop of in de "brick" shop in Enschede en vraag gerust als er iets onduidelijk is of als je iets wilt weten! Ik beantwoord graag.

Voor maatopdrachten of gewoon een bezoekje ben je ook altijd welkom in mijn inspirerende atelier. Je kunt hiervoor het best een afspraak maken, als je zeker wilt weten dat ik aanwezig ben! Kijk voor het adres bij het kopje "hoe kun je ons bereiken" hieronder.
 
Kom binnen bij Retrotogo.nl and come back any time!

Liefs, Judith

Terug naar boven
 

Hoe kan je ons bereiken?

E-mailadres: info@retrotogo.nl

Tel.nr: 0610913491

KvK-nummer: 55365035
BTW / VAT-nummer: NL103852220B01
IBAN: NL70 KNAB 0257 2710 66
BIC: KNABNL2H

Terug naar boven
 

Bestellen, hoe werkt het?

Als je tevreden bent met de inhoud van je winkelmandje, kun je je gegevens invullen en drukken op “Versturen”. Je ontvangt dan direct een orderbevestigingsmail. Een mail met betalingsgegevens volgt binnen 24 uur. 
Wanneer RETROTOGO.nl niet in staat is om een bestelling uit te voeren, stelt RETROTOGO.nl je hier van op de hoogte in een mail.
De artikelen worden 5 werkdagen gereserveerd. Er volgt een herinneringsmail en indien dan na 2 dagen de betaling nog niet binnen is, worden de artikelen weer in de verkoop geplaatst. 
Wanneer het totaalbedrag op de rekening van RETROTOGO.nl staat worden de artikelen verstuurd. Je ontvangt bericht wanneer de artikelen zijn verstuurd.

Wil je meerdere van 1 product-maat, stuur dan even een mail via info@retrotogo.nl. Indien het product voorradig is of nog bijgemaakt kan worden, maakt RETROTOGO.nl een aangepaste listing voor je. 

Het kan voorkomen dat je maat er niet bij staat, omdat we veelal met design en vintage/retro materiaal werken, dat maar in beperkte hoeveelheid voorradig is. Dit komt de exclusiviteit en uniciteit ten goede en dat willen we immers graag zo houden! 
Vraag het gerust even na als je maat er niet bij staat. Mail ons. We nemen graag contact met je op over de mogelijkheden!

Terug naar boven
 

Hoe kan ik betalen?

Bankoverschrijving:

Nadat je de orderbevestiging hebt ontvangen, krijg je binnen 24 uur de definitieve factuur via mail. Wacht dus met overmaken totdat je deze factuur, met de verzendkosten en betalingsgegevens, van ons hebt ontvangen!

Je dient het totaalbedrag (incl. verzendkosten) over te maken op rekeningnummer NL70 KNAB 0257 2710 66t.n.v. RETROTOGO.nl, onder vermelding van je bestelnummer. Wij gaan tot verwerking van de bestelling over als de betaling is ontvangen. 

Cadeaubon inleveren:

Je kunt items bestellen zoals vermeld in bovenstaande link. Stuur daarna direct een mailtje naar info@retrotogo.nl en geef aan dat je met een cadeaubon wilt betalen. Zet in het onderwerp van je mail het unieke cadeaubonnummer, en vermeldt tevens het bestelnummer zoals je dat in de orderbevestiging hebt ontvangen. Je ontvangt daarna een definitieve factuur waarin de waarde van de cadeaubon verrekend is. Enjoy your gift!

Terug naar boven
 

International orders

At the moment our shop website is only available in the Dutch language, but we are glad to take international orders and we ship worldwide. Orders can be paid by bank transfer using our IBAN and BIC numbers (see above).
If you like to place an order, please contact us at info@retrotogo.nl  for a reasonable shipping quote and creation of an order.
Don't hesitate to contact us if you have any other questions too. We hope to have an English version of the shop soon!

Terug naar boven
 

Wat kost verzenden en wanneer wordt het geleverd?

Je krijgt binnen 24 uur na bestelling een e-mail met de verzendkosten en betalingsgegevens, met de uiteindelijke factuur als bijlage. Het is nu nog niet mogelijk de verzendkosten op de site automatisch te berekenen, wellicht komt deze toepassing in de toekomst! 

We hanteren de tarieven van www.postnl.nl  of zie de tarievenfolder.   

Indien de betaling (inclusief volledige verzendkosten) is ontvangen op rekening van RETROTOGO.nl, worden de artikelen (indien voorradig) meestal direct verzonden. Met uitzondering van zaterdag, zondag en feestdagen. We laten het je weten wanneer het is verzonden. Binnen Nederland levert RETROTOGO.nl de bestelde producten in principe binnen maximaal 4 werkdagen na betaling op het opgegeven afleveradres af, tenzij anders is aangegeven. De vermeldde levertijden zijn indicatief. Verzenden naar het buitenland duurt langer.

RETROTOGO.nl is niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging van artikelen tijdens verzending via de post. Tegen een meerprijs kan je dit risico verzekeren. Kosten hiervoor kan je via mail opvragen.

Terug naar boven
 

Retourneren of ruilen?

Is de maat niet goed of ben je om een andere reden niet tevreden met de artikelen die je hebt ontvangen? Dat is geen probleem, je kunt een artikel binnen 7 dagen na ontvangst retour sturen. Een voorwaarde is dat het artikel ongebruikt en – voor zover redelijkerwijs mogelijk – onbeschadigd is.

Op maat gemaakte en/of in opdracht gemaakte artikelen kunnen helaas niet geretourneerd worden!
Voor artikelen die zijn gekocht met een cadeaubon kun je bij retourneren een tegoedbon krijgen.

Voor een snelle afhandeling vragen we je zo snel mogelijk na ontvangst een e-mail te sturen naar info@retrotogo.nl waarin je aangeeft dat je een artikel retour wilt sturen of wilt omruilen. Vermeld daarbij altijd je bestelnummer.

Om het proces van terugbetaling te bespoedigen verzoeken wij je vriendelijk ook je bank- of gironummer te noteren in je e-mail. Voor buitenlandse klanten is het belangrijk dat wij de IBAN en BIC nummers ontvangen.

Wij vragen je het artikel goed en netjes te verpakken. Een opgaaf van reden waarom je een artikel retour gaat sturen is niet verplicht, maar wij horen deze uiteraard graag in verband met kwaliteitsverbetering van onze diensten!

We bieden aan een artikel om te ruilen voor een ander artikel, maken een tegoedbon aan die je per mail wordt toegezonden, of we storten het betaalde bedrag voor het artikel (na retourontvangst) terug op je rekening. De kosten voor retourneren zijn voor rekening van de klant.

Het postadres voor retourzending ontvang je via de mail op het moment dat je het artikel aanmeldt voor retour. Mocht je nog andere vragen hebben, stuur dan even een mailtje naar info@retrotogo.nl.

Terug naar boven
 

Kersenpittenzakjes

Onze pittenzakken zijn gevuld met 100% Biologische kersenpitten en gemaakt van stevig katoen van Japanse designstof.  Gebruik ze ter ontspanning of daar waar warmte of koeling verlichting brengt. De zakjes vormen zich naar het lichaam.

De grote pittenzak 3 minuten op maximaal 700 watt, de kleine zak max 90 seconden. Om ermee te koelen, leg je ze eerst in de vriezer. Daarna zijn ze lekker koel op een warme dag, bij koorts of een zwelling.

Onze pittenzakken kunnen ook zonder probleem in de oven. Ons advies in deze is, eerst de pittenzak licht bevochten (met bijv. een plantenspuit) en dan in een voorverwarmde oven van 100 graden, 10 minuten (of op gevoel, langer). Bij opwarming in de oven moet je extra attent zijn op de vochtigheidsgraad van de kersenpitten. (iedere keer dus goed bevochtigen). Blijft ook altijd in de buurt van de oven.

Je kunt ze op 30 graden wassen, maar zorg dat ze dan wel erg goed drogen voor gebruik. Daarna zo nu en dan even licht vochtig maken, want dan werken ze beter. Niet geschikt voor kinderen onder drie jaar zonder toezicht, in verband met kleine delen.

Koolzaadzakjes

Deze pittenzakjes zijn gevuld met 100% biologisch koolzaad en gemaakt van stevig katoen. Gebruik ze ter ontspanning, koeling of daar waar warmte verlichting brengt. De zakjes vormen zich naar het lichaam.

De pittenzak 3 minuten op maximaal 700 watt in de magnetron verwarmen. Leg de zak uit elkaar, niet opgevouwen. Laat de zak goed afkoelen voordat u deze weer in de magnetron opwarmt of/en verwarm stapsgewijs naar de gewenste temperatuur. Leg ze niet op een metalen rooster in de magnetron.

Om ermee te koelen, leg je ze eerst in de vriezer. Daarna zijn ze lekker koel op een warme dag of bij koorts.

Niet geschikt voor kinderen onder drie jaar zonder toezicht, dit in verband met kleine delen.

Terug naar boven
 

Hoe houd ik mijn kleding mooi?

In de artikelen zit op dit moment nog geen waslabel. Het standaard wasadvies geldt:

Voor het mooi houden van de exclusieve vintage/retro stoffen raden we koude of lauwwarme handwas of wassen met een wolwasprogramma aan. 
Voor de overige stoffen geldt tevens: blijven behandelen met liefde en zorg, voor behoud van kleur en vorm! Tip voor de fixatie/het behoud van kleur: laat het nieuwe kledingstuk een nachtje weken in koud water met een flinke scheut azijn. Was daarna zoals aangegeven. Je kunt dit ook doen om kleuren weer op te peppen. Binnenstebuiten wassen met een fosfaatvrij wasmiddel, op max. 30 graden.

Niet in de droger, niet chemisch reinigen, binnenstebuiten strijken op een temperatuur passend bij stofsamenstelling. De stofsamenstelling wordt (indien bekend) aangegeven bij de productomschrijving.

Terug naar boven
 

Maten & Meten

In de maattabellen hieronder staat informatie omtrent taille-, heup-, borstomtrek en de lengte van afzonderlijke modellen uit de shop. Elk product kan iets afwijken van deze maatvoering, het wordt immers met mensenhanden gemeten en vervaardigd! Aan de afmetingen in de tabel kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Indien een artikel sterk afwijkende maten heeft zal dit bij de productomschrijving in de webshop ook vermeld staan.

Artikelen kunnen tevens op bestelling op maat gemaakt worden. Voor vragen of opdrachten kun je contact opnemen via info@retrotogo.nl. 

De maattabellen zoals RETROTOGO.nl die hanteert zullen hier zo spoedig mogelijk worden weergegeven. Er zijn wat hiccups maar daar wordt hard aan gewerkt.

Maattabel damesrokken

De onderstaande afmetingen van de rokken zijn gebaseerd op de afgewerkte producten. De benodigde ruimte voor draagcomfort is reeds inbegrepen. De maten zijn vergelijkbaar met standaard EU confectiematen.

Je kunt natuurlijk zelf altijd kiezen of je het gekozen model hoog of laag wilt dragen. Meet dus je maat op de gewenste plek en vergelijk deze met de maten van de gekozen rok in de onderstaande tabel. Heb je een perfectzittende rok, meet deze dan. Het liefst plat op de tafel met een meetlint. De onderstaande taille- en heupmaten zijn "enkele" maten d.w.z. dat ze plat gemeten zijn. Tel ze dus x2 voor de totale omtrek. Twijfel je, dan mag je me altijd mailen en ik meet graag iets voor je op.

Wil je je rok langer, korter of helemaal op maat? Of twijfel je over een maat? Neem dan dus even contact op via info@retrotogo.nl, ik help je graag!

Terug naar boven 

Privacy

RETROTOGO.nl zal je persoonsgegevens alleen gebruiken voor het versturen van bestellingen en niet voor andere doeleinden. We gaan zorgvuldig met je gegevens om en verstrekken deze nooit aan andere partijen.